torsdag 26 november 2009

Dunderglögg!

Tänkte att för en gångs skull få loss arslet ur vagnet och fixa egen glögg denna julen, till saken är att jag inte är så överförtjust i bolagets som man är till vans att dricka varje jul. Detta receptet är plockat från Göteborgs-postens hemsida men har sitt ursprung någon annanstans, vill du veta var, Googla! Tänkte iallafall sprida detta recept vidare då det får lovord överallt ifrån folk som provat den. Den kan även lagras så det är inget du behöver halsa upp på en kväll.......

DUNDERGLÖGG

Några flaskor
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 pkt bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk skalad ingefära ca 5 cm
1 kanelstång
1-2 pkt russin (2 pkt=500gr)
2,5 kg socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.

2 kommentarer:

Daniel sa...

Låter gött

Vi finnar brukar då späda ut med 60% kosken. Så det blir lite mer smak

Robbelibobban sa...

Hahahaha, ja det skall vara en Finländare till att göra en sån sak...